اهمیت و جایگاه نماز جمعه از دیدگاه رهبر انقلاب
اهمیت و جایگاه ممتاز و منحصر به فرد نماز جمعه، با مراجعه به قرآن کریم و سخنان معصومین(ع) و نیز سنّت و سیره آنان به روشنى معلوم است؛ نمازى که در آن، همگان به تقوا توصیه مىشوند و به حق نام «فریضه عبادى - سیاسى» را برخود گرفته است.
از نگاه رهبر انقلاب «نمازهاى جمعه» نزدیکترین پایگاهها به نهاد رهبرى است، پایگاههایى که «بخشى از کار دستگاه رهبرى این کشور را انجام مىدهند، مردم را توجیه مىکنند، به استقامت در راه وادار مىنمایند، از اشتباهات دور نگه مىدارند، ذهن مردم را با معارفِ لازم آشنا مىکنند، دشمنان را نسبت به نفوذ در اذهان مردم مأیوس مىکنند.»( - نماز جمعه - نماز اجتماع است، نماز روشنگرى و آگاه سازى آحاد مردم است، نماز اخبار از آفاق عالَم به مؤمنین و آحاد مردم است... [در تشریع نماز جمعه] هم به جنبه معنوى و تربیت و تهذیب نفوس و آدمسازى و گسترش روح تقوا در جامعه که از این نماز متوقع بود دقت شد و هم جنبه سیاسى آن همچنین از دیدگاه ایشان «آگاهى توأم با ایمان مردم» روح نظام اسلامى است که نمازهاى جمعه آن را تأمین مىکندایشان در سخنى دیگر، اهمیت نماز جمعه را اینگونه بیان نمودهاند:
«نماز جمعه، جزو موضوعات کهنه نشدنى است. تکرار هر هفته با این خصوصیات و این تشریفات، خود حاکى از این است که حقیقت مستمرى در این فریضه الهى نهفته است. این حقیقت که باید مستمراً جریان پیدا کند، عبادت صرف هم نیست، عبادت را مردم خودشان به تنهایى در منازل و در هر نقطهاى مىتوانند انجام بدهند. نماز جماعت هم یک امر مستحب است. آنچه این اجتماع را این طور مهم مىکند و فریضه مستمرى قرار مىدهد - که در قرآن هم یک سوره به نام «جمعه» و یکى دو آیه بخصوص براى نماز جمعه وارد مىشود؛ «إذا نُودیَ لِلصّلاةِ مِنْ یَوْم الْجُمُعَة فاَسْعوا إلى ذِکر اللّه و ذَرُوا البیع...»عبارت ا زجامعیت ا ین فریضه و دارا بودن جنبه معنوى و عبادى از یک سو و جنبه زندگى و اجتماعى و سیاسى از سوى دیگر است